Szanowni Państwo,

naszą misją jako organizacji GS1 Polska jest zapewnienie unikalnej identyfikacji towarów, zasobów, usług i lokalizacji. Do tej pory realizowaliśmy to tradycyjnie w obszarach handlu, dystrybucji i logistyki. Jednak od kilku lat jesteśmy świadkami nabierającej tempa rewolucji cyfrowej i coraz głębszego przenikania się światów rzeczywistego i wirtualnego. Stawia to przed wszystkimi firmami nowe wyzwania i wymagania.

My także wpisujemy się w istniejące trendy, dokonując szeregu zmian, również wewnątrz organizacji. Jesteśmy obecnie niezależną, neutralną i non-for-profit fundacją, zarządzaną przez Państwa przedstawicieli – Radę GS1 Polska. Działamy indywidualnie na rynku lokalnym i spójnie w skali świata. Nasze działania są inicjowane przez Uczestników i zależą od zgłaszanych przez Państwa potrzeb. Pozwala to nam skutecznie realizować rozszerzoną misję światowej organizacji GS1 – wspieranie firm w szybkim odpowiadaniu na wyzwania biznesowe, wynikające z postępującej digitalizacji. Standardy GS1 są bowiem pewną formą „zmaterializowanej” wiedzy i ułatwiają wdrażanie takich rozwiązań i technologii, które pomagają współdziałać w cyfrowym świecie i prowadzić biznes w sposób bardziej zrównoważony. Chcemy być postrzegani przez Państwa jako zaufani i wiarygodni partnerzy oraz doradcy, którzy potrafią zaproponować dobre, sprawdzone i korzystne rozwiązania.

Strategia, którą przyjęliśmy wspólnie z Radą GS1 Polska, opiera się na następujących filarach:
• aktywnym wsparciu indywidualnych firm we wdrażaniu standardów wymaganych przez rynek,
• wypracowaniu wspólnych rozwiązań branżowych dopasowanych do potrzeb Uczestników, opartych na globalnych standardach,
• ułatwianiu firmom cyfryzacji danych produktowych i ich wymianie,
• budowie innowacyjnych rozwiązań służących całej społeczności GS1.

Ten Raport ilustruje nasze propozycje i działania na rzecz przedsiębiorstw w Polsce, w kluczowych branżach. Zachęcamy do aktywnego włączenia się w projekty GS1 Polska. Jesteśmy przekonani, że w Raporcie znajdą Państwo potencjalne korzyści dla swojej firmy, co zachęci Państwa do aktywnej współpracy z nami.

Inspirującej lektury!

Aleksander Niemczyk, Prezes Zarządu GS1 Polska
i Elżbieta Hałas, Członek Zarządu GS1 Polska

Kliknij i pobierz Raport roczny 2017

Newsletter

Bądź na bieżąco z kodami kreskowymi. Otrzymuj informacje o webinariach, szkoleniach, konferencjach i nowościach z branży.

Klikając "zapisz się" wyrażasz zgodę na otrzymywanie od Fundacji GS1 Polska, informacji handlowych drogą elektroniczną. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i  może zostać cofnięte. Klauzula obowiązku informacyjnego

Nasi partnerzy

ELECTRONIC DATA TRANSFER (EDT)
Pagero
Comarch S.A
FSEnet
Markant AG
Infinite sp. z o.o.
Instytut Logistyki i Magazynowania
WiseBase Sp. z o. o.
HIT - Kody Kreskowe Sp.J.
HADATAP Sp. z o.o.
Brandbank (Poland) Sp. z o.o.
Optidata Sp. z o.o.
JANTAR Sp. z o.o.
IBCS POLAND Sp. z o.o.
EDISON S.A.
Data Consult Sp. z o.o.
Data Interchange Sp. z o.o.